Prima țară din lume care adoptă oficial Bitcoinul

Autor: , in Economic / 10 iunie, 2021, 08:37

El Salvador a devenit prima ţară care a adoptat Bitcoin ca mijloc oficial de plată, alături de dolarul american, relatează CNBC.

Congresul ţării din America Centrală a votat cu o „supermajoritate” în favoarea Legii pentru Bitcoin, cu 62 din 84 de voturi disponibile în Parlament.

La scut timp după anunţ, preţul celei mai valoroase criptomonede din lume a crescut cu 5% la 34.239 dolari, scrie zf.ro.

„Obiectivul acestei legi constă în reglementarea Bitcoin-ului ca mijloc nerestricţionat de plată ce presupune tranzacţii nelimitate”, reiese din documentul trimis de preşedintele Nayib Bukele către Congres.

Astfel, preţurile produselor vor putea fi afişate de acum în Bitcoin, iar cetăţenii vor avea posibilitatea să îţi plătească taxele prin intermediul monedei digitale. De asemenea, tranzacţiile în Bitcoin nu vor deveni subiectul impozitului pe câştigurile de capital.

Bitcoin-ul este cunoscut pentru schimbările bruşte de preţ care au generat un val de critici cu privire la faptul că activul digital nu poate deveni o monedă eficientă. Momentan nu este clar cum vor lansa autorităţile Bitcoin-ul ca mijloc de plată.

Rata de schimb cu dolarul american „va fi stabilită în mod liber de către piaţă”, potrivit legii.

Legea mai spune că statul va „promova mecanismele necesare astfel încât populaţia să poată accesa tranzacţiile în Bitcoin”.

Aproximativ 70% din populaţia ţării nu are acces la serviciile financiare tradiţionale, criptomoneda fiind văzută drept un mijloc prin care autorităţile intenţionează să crească nivelul de incluziune financiară.

Legea propusă de Nayib Bukele vine după ce preşedintele a anunţat săptămâna trecută că El Salvador a obţinut un parteneriat cu firma de portofele digitale Strike, care va construi noua infrastructură financiară a ţării folosind tehnologia Bitcoin.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X