SUA cumpără 500 de milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech pentru a le dona altor ţări

Autor: , in Externe / 10 iunie, 2021, 07:46

Statele Unite vor achiziţiona 500 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 Pfizer/BioNTech pentru a le dona altor ţări, au informat miercuri publicaţiile New York Times şi Washington Post, informează AFP și Agerpres.

Preşedintele american Joe Biden urmează să facă anunţul la summit-ul G7 de săptămâna aceasta, potrivit Washington Post, care citează trei persoane familiare cu această chestiune.

Întrebat dacă are o strategie pentru distribuirea vaccinurilor în întreaga lume, preşedintele Biden a răspuns:”Am unul şi îl voi anunţa”.

Potrivit New York Times, primele 200 de milioane de doze vor fi distribuite anul acesta, iar celelalte 300 de milioane anul viitor.

Statele Unite au fost criticate în ultimele luni pentru întârzierea distribuirii de vaccinuri altor ţări. În prezent, însă, Casa Albă încearcă să se prezinte ca lider în această chestiune.

Pandemia de coronavirus va fi unul din subiectele prioritare ce vor fi discutate în cadrul reuniunii la nivel înalt a G7.

Statele Unite anunţaseră deja că vor dona 80 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 altor ţări până la sfârşitul lunii iunie.

La începutul acestei luni, Washingtonul a declarat că 75% din aceste doze vor fi distribuite prin intermediul sistemului de partajare Covax, creat pentru a asigura distribuţia echitabilă a vaccinurilor în special în ţările cu venituri reduse.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X