vineri, iunie 11, 2021


Maia Sandu, asigurată de ambasadorii UE că vor sprijini organizarea alegerilor din 11 iulie în țările lor

Autor: , in Actualitate Politic , - 07:22

Președinta Maia Sandu a primit asigurări de sprijin din partea ambasadorilor Uniunii Europene la Chișinău în privința organizării alegerilor din 11 iulie în țările din care provin.

Sandu a discutat joi, printr-o videoconferință moderată de șeful Delegației UE Peter Michalko, cu cei 27 de ambasadori ai statelor UE în țara noastră.

„Șefii misiunilor diplomatice s-au arătat interesați și de desfășurarea campaniei pentru alegerile anticipate din 11 iulie. Am primit asigurări din partea multor state membre UE că vor sprijini organizarea votării cetățenilor noștri stabiliți în aceste țări. Observatori europeni la alegeri vor urmări ca oamenii să poată vota nestingherit și acasă, în Republica Moldova, iar scrutinul să fie liber și corect”, a declarat Sandu după discuție.

Un alt subiect s-a referit la Planul de recuperare economică pentru Republica Moldova, în valoare de 600 de milioane de euro, anunțat de Comisia Europeană săptămâna trecută: „Sunt fonduri importante, care vor contribui la stabilizarea economiei țării, de aceea, vom face tot ce ne stă în puteri pentru a le accesa și a le valorifica pe deplin. Pentru aceasta, trebuie să avansăm ferm în reformarea justiției și în combaterea corupției. Cu acest prilej, le-am vorbit Ambasadorilor UE despre conceptul Comitetului Consultativ Independent Anticorupție, lansat acum trei zile”.

„Am mulțumit partenerilor europeni pentru sprijinul lor generos și rapid, de care ne-am bucurat în lupta cu pandemia și care ne-a ajutat să pregătim mai bine sistemul medical pentru gestionarea crizei, să salvăm vieți și să lansăm în timp restrâns campania națională de vaccinare. Cel mai recent exemplu în acest sens este donația Germaniei, în valoare de circa zece milioane de euro, transmisă chiar astăzi”, a mai menționat șefa statului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *