Buiucani: Adolescentă lovită cu mâinile și picioarele de alte fete. Poliția s-a autosesizat

Autor: , in Actualitate / Social / 12 iunie, 2021, 09:41

Poliția s-a autosesizat în urma mediatizării unor imagini video în care apar mai multe tinere, care par a fi minore, și lovesc cu mâinile și picioarele într-o altă fată, de aceeași vârstă, care zace la pământ.

Cazul ar fi avut loc pe 9 iunie, în sectorul Buiucani al capitalei.

„Poliția nu a fost informată despre acest caz, dar, în urma imaginilor apărute, IP Buiucani s-a autosesizat și se întreprind măsuri de identificare a tinerelor din imagine, care au dat dovadă de agresiune față de o alta tânără. Pe caz este inițializată o anchetă și toate circumstanțele urmează a fi stabilite”, a declarat pentru IPN ofițerul de presă al Direcției de poliție a capitalei, Natalia Stati.

În luna martie a anului curent, trei fete de 14 ani au fost trimise în judecată pentru huliganism, după ce, o lună mai devreme, au bătut și umilit o adolescentă de 16 ani. În privința altor două fete, de 12 și, respectiv, 13 ani, urmărirea penală a fost încetată, pe motiv că nu au atins vârsta pentru tragere la răspundere penală. În schimb, în privința părinților acestora a fost pornită procedură contravențională pentru „neîndeplinirea obligaţiilor de întreţinere, de educare şi de instruire a copilului”.

Potrivit legislației, „huliganismul săvârșit de două sau mai multe persoane” se pedepsește cu amendă de până la 67 500 de lei sau cu închisoare de până la cinci ani. Iar neîndeplinirea obligaţiilor de întreţinere, de educare şi de instruire a copilului se sancționează cu amendă de cel mult 900 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității, de la 40 la 60 de ore.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X