(GRAFIC) Numărul moldovenilor aflați în Rusia s-a redus dramatic în ultimii ani; Sunt mult mai puțini decât susține Dodon

Autor: , in Actualitate / Politic / 14 iunie, 2021, 09:35

Numărul moldovenilor aflați în Federația Rusă s-a redus de 3 ori în ultimii 6 ani, fiind mult sub evaluarea pe care o oferă liderul PSRM, Igor Dodon, atunci când cere mai multe secții de vot deschise în această țară.

Potrivit unui studiu al Institului de Analize Sociale și Prognoze al Federației Ruse, în Federația Rusă se mai aflau la sfârșitul anului trecut puțin peste 200 de mii de cetățeni moldoveni.

Cercetarea arată că, de la sfârșitul anului 2014, numărul moldovenilor aflați în Rusia s-a redus cel mai mult din toți migranții proveniți din statele CSI, de la aproape 600 de mii la puțin peste 200 de mii, adică de aproape 3 ori.

Numărul ucrainenilor s-a redus de peste 2 ori, în timp ce migranții proveniți din alte state CSI s-a menținut constant, dar e tot în scădere, cu excepția belorușilor și chirghizilor, care sunt mai mulți în prezent.

Numărul moldovenilor aflați în Rusia este, astfel, de două ori mai mic decât cel invocat de către liderul socialist Igor Dodon, vinerea trecută. El susținea atunci că în Rusia sunt 400 de mii de moldoveni „la fel de mulți precum în Occident”, solicitând în aceste condiții deschiderea unui număr similar de secții de vot.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *