Judecătoarea Palanciuc, recuzată din completul care examinează cazul privind secțiile de vot din diaspora

Autor: , in Actualitate / Politic / 14 iunie, 2021, 11:41

Judecătoarea Elena Palanciuc a fost recuzată din completul de judecată de la Curtea de Apel Chișinău care examinează contestațiile numărul secțiilor de votare care vor fi deschise la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Decizia a fost luată în urma unor solicitări ale Platformei DA în acest sens.

„Noi am insistat pe excluderea din completul de judecători, pe o speță vizând democrația, drepturile și și libertățile cetățenilor de a alege, judecătorul care în mod criminal a decis invalidarea alegerilor din 2018. De fiecare dată, solicitările noastre de recuzare a judecătoarei Palanciuc nimereau la același complet de judecători. Astăzi, un alt complet de judecători a examinat cererea noastră de recuzare în care am invocat acest aspect al arbitrariului în actul de justiție făcut de doamna Palanciuc. Ne bucurăm că astăzi i-am ciuruit și sunt sigur că o vom face până la capăt în interesul cetățenilor noștri din Diasporă”, a declarat președintele Platformei DA, Andrei Năstase.

Palanciuc a fost recuzată pe motiv că a făcut parte din completul de judecată care a menținut decizia de a anulare a alegerilor din 2018, din Chișinău.

Mai multe partide de opoziție, dar și Avocatul Poporului, au contestat decizia CEC, de a deschide doar 146 de secții de vot în diaspora, cerând 190, așa cum a propus Ministerul de Externe.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X