VIDEO. Dezbateri electorale „Tu alegi!”. Care este ordinea partidelor, înscrise în cursa electorală, ce urmează să fie invitate în studioul Cotidianul TV

Autor: , in Actualitate / Cotidianul TV / Materiale Video / Politic / Populare / Social / 14 iunie, 2021, 14:11

Cotidianul TV face publică lista cu ordinea partidelor, înscrise în cursa electorală din 11 iulie 2021, ce urmează să fie invitate la dezbaterile electorale din studioul televiziunii noastre. Dezbaterile de la Cotidianul TV vor fi moderate de către Dorin Galben, în fiecare zi de marți și joi, la ora 20:00. Vor fi transmise LIVE pe Cotidianul TV și pe pagina de Facebook Cotidianul.MD. 

Dezbaterile electorale de la Cotidianul TV sunt organizate în cadrul campaniei de educație electorală și mobilizare apolitică a alegătorilor „Tu alegi!”. Dezbaterile electorale vor fi organizate respectând condițiile Codului Electoral al Republicii Moldova. Vom asigura respectarea principiilor echilibrului, imparțialității, egalității șanselor, responsabilității şi pluralismului de opinii, precum și luărilor de cuvânt ale concurenților electorali.

Dezbaterile se organizează dacă participă cel puțin doi candidați. Refuzul de a participa sau absența unui sau mai multor candidați, care inițial au confirmat participarea, se face publică și nu constituie temei pentru anularea sau suspendarea dezbaterilor, cu excepția cazului când la dezbatere se prezintă mai puțin de doi candidați.

Moderatorul va fi imparțial, dar are dreptul să întrerupă dezbaterile electorale în cazul în care unul sau mai mulți candidați: pune în pericol ordinea constituțională, dar și integritatea teritorială; îndeamnă la violență publică; divulgă secrete protejate de lege; incită la discriminare, la război, ură interetnică sau separatism teritorial. Timpul acordat pentru prezentare, răspunsuri sau dreptul la replică va fi cronometrat.

Ordinea candidaților invitați la dezbaterile electorale de la Cotidianul TV:

 1. Partidul Politic „Partidul Unității Naționale”
 2. Partidul Politic „Democrația Acasă”
 3. Partidul Legii și Dreptății
 4. Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr”
 5. Blocul Electoral „Renato Usatîi”
 6. Partidul Verde Ecologist
 7. Mișcarea Profesioniștilor „Speranța-Надежда”
 8. Partidul Politic „Alianța pentru Unirea Românilor”
 9. Partidul Acasă Construim Europa „PACE”
 10. Partidul „Dezvoltării și Consolidării Moldovei”
 11. „Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic”
 12. Partidul Puterea Oamenilor
 13. Partidul Politic „NOI”
 14. Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor
 15. Partidul „Acțiune și Solidaritate”
 16. Partidul Politic „Șor”
 17. Partidul Democrat din Moldova
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X