Ceban îl critică pe Chironda, după ce acesta a cerut suspendarea arhitectului-șef: Nu trebuia să lipsească de la serviciu

Autor: , in Actualitate / Politic / 15 iunie, 2021, 12:26

Primarul capitalei Ion Ceban lasă de înțeles că nu va susține solicitarea viceprimarului Victor Chironda, de a o suspenda din funcție pe arhitectul-șef al capitalei, Svetalan Dogotaru, acuzată de ultimul de incompetență și interese în jurul procedurii de demolare a Hotelului Național.

Ceban a spus că va „comenta în detaliu” când se va întoarce, dar l-a acuzat pe Chironda că a „lipsit nemotivat de la serviciu zile întregi”.

„Despre restanțele la proiectele gestionate, la incapacitatea de a comunica cu direcțiile responsabile, voi reveni pe parcurs. Faptul că astăzi multe proiecte sunt întârziate, de la reabilitarea parcurilor, la parcări, tichetare electronică, și multe alte lucruri legate de dezvoltarea urbanistică, trebuie să spunem lucrurilor pe nume, chiar dacă există unele divergențe în acest sens”, a declarat Ceban.

Reacția lui Ceban vine după ce viceprimarul capitalei Victor Chironda a solicitat suspendarea din funcție a arhitectului-șef al Chișinăului, Svetlana Dogotaru, după ce aceasta ar fi încercat să autorizeze demolarea Hotelului Național, contrar procedurilor de elaborare a documentației de urbanism.

Chironda a acuzat marți, în cadrul unei conferințe de presă, o serie de interese în jurul clădirii Hotelului Național, care urmează a fi demolat, iar în locul său construit un alt obiectiv.

„Constant o lipsă de profesionalism și responsabilitate din partea conducerii direcției arhitectură și urbanism, care permite beneficiarului să încalce procedurile și să inducă în eroare primarii și viceprimarii care trebuie să semneze actele permisive. E o tentativă de a justifica cu orice preț intenția beneficiarului de a demola hotelul. Am solicitat primarului suportul în inițierea procedurii de anchetă de serviciu asupra arhitectului-șef al orașului Svetlana Dogotaru și asupra executorilor care au falsificat procesul-verbal al Consiliului Urbanistic din 11 mai 2021 și au admis sau au contribuit la încălcarea procedurilor de elaborarea a PUD-ului și încălcarea procedurilor de autorizare a desființării Hotelului Național”, a mai spus Chironda, solicitând suspendarea lui Dogotaru și a procedurii care permite demolarea hotelului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


  • Era evident ca Ceban e in tema si va avea 20-30 % din toata aceasta afacere. Asa ca in curind majoritatea din CMC se va clatina in curind ! Ceba n face pe placul mafiei imobiliare!!!!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *