Apă potabilă de la Iași, în localităţi din patru raioane ale Republicii Moldova. Anunțul lui Andrei Năstase

Autor: , in Politic / 16 iunie, 2021, 16:51

O companie de furnizare a apei potabile din județul Iași va trece Prutul pentru a alimenta localități din patru raioane ale Republii Moldova – Nisporeni, Ungheni, Fălești și Glodeni. Cel puțin asta anunță președintele Platformei DA, Andrei Năstase, care a avut o întrevedere la Iași cu Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, şi primarul orașului, Mihai Chirica.

„Astăzi numărăm 30 de ani de la al doilea Pod de Flori peste Prut, când mai bine de 240 000 de moldoveni au trecut hotarul care-i despărțea de România. Au fost ridicate troițe, au fost organizate serbări câmpenești, spectacole și alte evenimente culturale, a fost o pagină frumoasă a istoriei noastre comune, când sârma ghimpată de pe Prut s-a topit de căldura inimilor înfrățite.

Cred cu tărie că a venit timpul ca, după ce ne-am integrat prin cultură și tradiții comune, să construim împreună punți reale, pentru a ne reuni într-o lume civilizată și a pune capăt unei despărțiri artificiale și atât de durute. Am mai spus că Unirea e puțin să fie vorbită, ea trebuie făptuită zi de zi”, a scris Năstase pe pagina sa de Facebook.

„ApaVital, compania de furnizare a apei potabile din județul Iași, România, trece Prutul și va alimenta localități din Republica Moldova. Am discutat acest subiect cu prietenii mei Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, şi Primarul Mihai Chirica, în cadrul vizitei mele la Iași, al cărui cetățean am onoarea să fiu”, a mai scris politicianul.

Potrivit lui Năstase, apeductele vor subtraversa Prutul, astfel încât localităţi din patru raioane, Nisporeni, Ungheni, Glodeni şi Făleşti, vor fi alimentate cu apă din România. Apă curată și sănătoasă pentru peste 100 de localități moldovenești cu o populație totală de 250.000 de oameni.

„Costel Alexe mi-a spus că, acum câteva zile, s-a lansat licitația pentru alimentarea cu apă a localității Grozești (Raionul Nisporeni) cu subtraversare la Măcărești (raionul Ungheni). Valoarea estimată a lucrărilor este de aproximativ 400.000 de euro.

Mulțumesc, Iași. Fapta bună ne adună pe toți românii de pe ambele maluri ale Prutului și oriunde s-ar afla!”, a adăugat Năstase.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X