(DOC) Ceban a dispus anchetarea lui Chironda pentru lipsa de la serviciu

Autor: , in Actualitate / Politic / 17 iunie, 2021, 12:29

Primarul Ion Ceban a dispus crearea unui grup de lucru care să ancheteze absența de la serviciu a viceprimarului Victor Chironda. Între cei doi au apărut dispute în ultimele zile, după ce Chironda a cerut suspendarea din funcție a arhitectului-șef al capitalei, Svetlana Dogotaru.

Chironda susține că a aflat acest lucru joi, când a mers în biroul viceprimarului Ilie Ceban.

În biroul viceprimarul Ilie Ceban se aflau el și alți 6 colegi, funcționari ai primăriei. Ei mi-au adus la cunoștință Dispoziția primarului general nr. 547-dc din 17 iunie 2021 prin care se dispune crearea unui grup de lucru care are drept scop elucidarea circumstanțelor absenței de la serviciu a dlui Victor Chironda, Viceprimar al mun. Chișinău, precum și în vederea consecințelor faptei constatate”.
Am fost mirat să aflu acest lucru, așa cum atît primarul general cît și șefa de la resurse umane erau la curent cu faptul că eu am solicitat prelungirea concediului aprobat inițial din cauza concediului de boală intervenit. Am anunțat grupul de lucru că voi consulta avocatul meu și voi veni cu o explicație oficială pe acest subiect.
Imi pare foarte rău că în loc să inițieze investigarea unei probleme grave, precum falsificarea actelor și depășirea cu bună intenție a atribuțiilor de serviciu de către doamna Dogotaru, care ar putea duce la prejudicierea interesului municipalității, primarul a decis să mă investigheze pe mine pentru că am fost bolnav de Covid.
De asemenea, acum 10 minute, în biroul meu a intrat consilierul municipal Valerii Klimenko care m-a amenințat că eu voi face închisoare (nu am înțeles exact pentru ce).
Sincer sper că aceste două fapte nu sunt legate între ele”,
a comentat Chironda.

Disputele între Chironda și Ceban au început în urma unei conferințe de presă a lui Chironda, în care acesta a acuzat „o serie de interese în jurul clădirii Hotelului Național, care urmează a fi demolat, iar în locul său construit un alt obiectiv” și a cerut suspendarea arhitectului-șef Svetlana Dogotaru din funcție.

În replică, Primarul capitalei Ion Ceban lasă de înțeles că nu va susține solicitarea viceprimarului Victor Chironda, de a o suspenda din funcție pe arhitectul-șef al capitalei.

Ceban a spus că va „comenta în detaliu” când se va întoarce dintr-o deplasare, dar l-a acuzat pe Chironda că a „lipsit nemotivat de la serviciu zile întregi”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X