(FOTO) Veronica Micle „a apărut” în scuarul Mihai Eminescu din centrul Chișinăului

Autor: , in Cultură/Media / 17 iunie, 2021, 20:06

În scuarul Mihai Eminescu din centrul capitalei a fost inaugurată sculptura urbană Veronica Micle. Potrivit Primăriei mun. Chișinău, proiectul a fost realizat la inițiativa primarului general, prin intermediul Preturii sectorului Centru și cu implicarea sculptorului Veaceslav Jiglițchi.

„De acum încolo, Eminescu nu va fi atât de singuratic aici, iar Veronica Micle va rămâne mereu cu același chip, mult îndrăgit de Poet”, a mai spus sculptorul, a declarat autorul sculpturii, Veaceslav Jiglițchi, cetățean de Onoare al municipiului Chișinău.

Edilul Ion Ceban a precizat că sculptura urbană reprezintă un omagiu adus lui Mihai Eminescu, dar și completarea scuarului cu elemente noi în beneficiul chișinăuienilor și a oaspeților capitalei: „Să-i lăsăm să socializeze între ei, Veronica și marele Eminescu, pe bancă, sub tei, așa cum se întâmpla demult și când erau în viață”.

Pretorul sectorului Centru, Pavel Rusu, susține că sursele pentru realizarea proiectului au fost identificate cu ajutorul agenților economici, dar și a persoanelor fizice, care au dorit să contribuie la întregirea aspectului scuarului. Potrivit pretorului, tot în sectorul Centru, în alt scuar, se prevede amenajarea unei noi sculpturi din bronz dedicate celebrei balade Miorița.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X