Ministerul de Externe se declară pregătit să gestioneze deschiderea mai multor secții de votare în străinătate

Autor: , in Politic / 17 iunie, 2021, 20:57

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) e pregătit să gestioneze deschiderea mai multor secţii de votare peste hotare, în cazul în care Comisia Electorală Centrală (CEC) va decide deschiderea unui număr mai mare de secţii de votare pentru diasporă la alegerile parlamentare din 11 iulie curent, scrie ziarulnațional.md.

Dacă CEC ar dori să iniţieze discuţii cu noi, am putea să venim cu sugestii cum să adaptăm harta sau geografia secţiilor de votare aşa încât să micşorăm presiunea şi să păstrăm costurile, pentru că există posibilităţi şi formule chiar şi acum de a interveni. Avem secţii de votare care sunt plătite sau altele care sunt obţinute gratuit, care pot găzdui aceleaşi două-trei secţii de votare.

Dacă ar fi cazul ca CEC să accepte aceste discuţii, noi am putea să sugerăm adaptarea geografiei în aşa fel încât să micşorăm presiunea chiar şi în aceste condiţii”, a declarat astăzi secretarul general al MAEIE, Eugen Revenco, în cadrul emisiunii „Cronica Electorală” de la Radio Moldova.

Oficialul a adăugat că instituția pe care o reprezintă ar putea, până la sfârşitul săptămânii curente, să trimită la CEC toate adresele şi propunerile ministerului privind componenţa birourilor electorale deschise peste hotare.

Amintim că Curtea de Apel Chişinău a obligat astăzi CEC să deschidă cel puţin 191 de secţii de votare în străinătate pentru scrutinul din 11 iulie.

Preşedintele CEC, Dorin Cimil, a declarat pentru aceeași sursă că membrii comisiei se vor întruni în seara zilei de astăzi pentru a discuta despre decizia Curţii de Apel Chișinău, iar vineri să fie luată o decizie în privința secțiilor de votare care vor fi deschise peste hotare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X