Moldovenii care au muncit peste hotare vor putea să-și aducă mașinile în țară fără a plăti taxă; Proiect propus de Maia Sandu

Autor: , in Actualitate / Politic / 17 iunie, 2021, 11:52

Moldovenii care s-au aflat în ultimii cel puțin 3 ani peste hotare, la revenirea în țară vor putea fi scutiți de taxe pentru introducerea mai multor bunuri, inclusiv a unor automobile, dacă o ințiativă legislativă în acest sens, propusă de către președinta Maia Sandu, va fi aprobată de Parlament.

Sandu își motivează inițiativa prin faptul că „o problemă care ne este semnalată de mulți dintre cei care s-au întors în țară sunt taxele mari pentru bunurile pe care le-au acumulat lucrând peste hotare și pe care doresc să le aducă cu ei”.

„Am pregătit un proiect de lege care prevede scutirea de plata mai multor taxe pentru bunurile de uz personal introduse în Moldova de către concetățenii noștri din diasporă, care au hotărât să se stabilească cu traiul acasă. Proiectul de lege prevede că persoanele care au locuit peste hotare cel puțin trei ani pot introduce în Republica Moldova, la revenire, cu anumite scutiri, bunuri personale, obiecte de uz casnic, mobilă, echipamente, câte o unitate de transport auto per familie. Bunurile trebuie să fie în proprietate personală de cel puțin un an”, a menționat Sandu.

Vor fi scutite în totalitate de taxă doar automobilele cu o capacitate cilindrică a motorului mai mică de 2.000 de cm3. Cele între 2.000 de cm3 și 3.000 de cm3 vor fi scutite doar de 50% din taxă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X