(VIDEO) Oleg Voronin și Vladimir Plahotniuc, în biroul lui Vladimir Voronin: „Așa a ajuns Plahotniuc să controleze Metalferos”

Autor: , in Actualitate / Politic / 17 iunie, 2021, 08:03

Oligarhul Vladimir Plahotniuc a început să controleze practic în totalitate compania Metalferos începând cu anul 2005, iar acest lucru s-a întâmplat și în urma unei discuții care a avut loc în acel an la Președinție, în biroul lui Vladimir Voronin, la care a mai participat și fiul acestui – Oleg Voronin. Dezvăluirile îi aparțin fostului director al companiei Metalferos, Victor Ostap, și au fost făcute miercuri, în cadrul emisiunii Secretele Puterii de la Jurnal TV.

După doi ani de activitate a companiei Metalferos, a fost invitat la Președinție pentru prima oară, fiind rugat să-i prezinte lui Voronin contractul pe care îl avea cu traderii – companii conduse de Vladimir Plahotniuc.

„L-am sunat atunci pe Oleg Voronin și i-am spus că sunt chemat la Președinție. Mi-a zis, stai acolo că vin și eu. Am așteptat în anticameră. Apoi a venit și Vladimir Plahotniuc. Până la urmă eu nu am fost primit. Au intrat doar Oleg Voronin și Vladimir Plahotniuc”, a relatat Victor Ostap.

Moderatorul emisiunii, Alex Cozer a amintit că Voronin „s-a jurat” în cadrul unor interviuri că la el în birou nu a intrat niciodată Vladimir Plahotniuc, deși toată lumea din Președinție spunea că Plahotniuc intra ca la el acasă: „Iată, acum avem și un martor al vizitelor lui Plahotniuc în biroul lui Voronin”, a conchis moderatorul .

„Și eu mă jur că a fost . Am înțeles după acea întâlnire că președintele până atunci nu știa că Vladimir Plahotniuc are vreo legătură cu Metalferos. Atunci a apărut pe scenă Vladimir Plahotniuc” , a spus Victor Ostap, precizând că după acea întâlnire au început problemele pentru el. Deși a pus pe picioare și a transformat întreprinderea într-o companie profitabilă, după întâlnirea lui Vladimir Voronin cu Oleg Voronin și Vladimir Plahotniuc i s-a dat de înțeles că trebuie să-și dea demisia din funcția de director.

Victor Ostap a mai menționat că deși inițial, în 2003, compania era în ruine, după un an de activitate a înregistrat un profit de opt milioane de dolari.

Ostap estimează că de la fondarea companiei Metalferos, în anul 2003, și până în prezent, aceasta ar fi fost delapidată de o sumă cuprinsă între 350 și 500 de milioane de dolari americani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *