(DOC) Grigoriu a depus o plângere împotriva lui Platon la Procuratura Generală; Se simte amenințată și filată

Autor: , in Actualitate / Politic / 18 iunie, 2021, 12:38

Inga Grigoriu, deputata Platformei DA, președinta comisiei de anchetă „Laundromat”, a făcut o plângere la procuratura generală, acuzând intimidări și filări din partea controversatului afacerist Veaceslav Platon.

Se întâmplă după ce Platon a sunat-o miercuri, încercând s-o intimideze, cerându-i socoteală privind publicarea unor documente şi privind declarațiile deputatei despre faptul că deţine şi alte dovezi despre implicarea lui Platon în Laundromatul rusesc şi devalizarea sistemului bancar moldovenesc.

„Inga Grigoriu specifică contextul în care a fost sunată de Veaceslav Platon – în aceiași zi în care a apărut declarația sa în mass-media – și, având în vedere conținutul discuției, intonația iritată și cuvintele utilizate de acesta, dânsa consideră că este vorba de exprimarea unei amenințări în adresa sa cu scopul de a o împiedica să-și exercite în modul cuvenit atribuțiile de deputat în Parlamentul R. Moldova, inclusiv de președintă a Comisiei parlamentare de anchetă LAUNDROMAT”, se arată într-un comunicat al Platformei DA.

De asemenea, „Inga Grigoriu invocă culegerea ilegală a unor informații legate de viața sa privată fără a-i avea consimțământul, dat fiind faptul că nu i-a oferit niciodată numărul său de telefon lui Veaceslav Platon, precum și bănuiala de filaj a sa și a membrilor familiei sale”.

„Bănuiala este alimentată de prezența suspicioasă a unui automobil de model „Passat”, culoare neagră, în apropierea casei din or. Sângera, unde locuiește deputata și familia sa”, acuză deputata.

Inga Grigoriu solicită PG să examineze plângerea, să dispună urmărirea penală și tragerea la răspundere penală a cetățeanului Veaceslav Platon și a altor persoane pentru comiterea faptelor expuse în plângere, pentru comiterea infracțiunilor prevăzute de art. 177 alin. (1) , art. 178 alin. (2) lit.c) Cod penal și să fie informată despre rezultatul examinării prezentei plângeri.  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X