EURO 2020: UEFA ameninţă Londra cu mutarea finalei şi a semifinalelor

Autor: , in Sport / 18 iunie, 2021, 13:37

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a ameninţat Londra că ar putea înlocui stadionul Wembley de la găzduirea finalei şi a semifinalelor EURO 2020 dacă guvernul britanic nu va acorda excepţii suporterilor străini de la carantina obligatorie de zece zile, a anunţat forul continental, vineri, citat de Reuters și Agerpres.

Organizatorii turneului care se desfăşoară în 11 oraşe de pe continent se află în negocieri cu guvernul britanic încă de la amânarea planurilor de a pune capăt pe 21 iunie restricţiilor legate de COVID-19.

Cotidianul The Times a relatat vineri că Budapesta este varianta alternativă luată în considerare dacă Wembley nu va putea primi suporteri din străinătate.

Stadionul londonez este programat să găzduiască semifinalele şi finala competiţiei.

”Există de fiecare dată un plan de rezervă, dar suntem încrezători că ultima săptămână (de meciuri) va avea loc la Londra”, se arată în comunicatul UEFA.

Forul european a precizat că discuţiile cu autorităţile britanice legate de participarea suporterilor străini la meciuri ”prin folosirea unui concept strict de testare şi bulă securizată ar însemna ca şederea lor în Marea Britanie să fie mai mică de 24 de ore, iar mişcarea lor să fie restricţionată la transportul aprobat şi la stadion”.

UEFA a subliniat că înţelege presiunile cărora le face faţă guvernul britanic, dar şi-a exprimat speranţa că discuţiile vor ajunge la o ”concluzie satisfăcătoare” şi s-a arătat încântată că Wembley va fi disponibil la o capacitate de până la 50 la sută pentru meciurile eliminatorii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X