Nu vrea să deschidă mai multe secții de votare în străinătate: CEC a atacat decizia Curții de Apel

Autor: , in Actualitate / Politic / 18 iunie, 2021, 16:16

Comisia Electorală Centrală (CEC) a atacat la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) decizia Curții de Apel Chișinău (CA) prin care au fost anulate anexele Comisiei privind deschiderea a 139 și respectiv 146 de secții de vot în diasporă, relatează zdg.md.

Reprezentanții CEC au menționat pentru Ziarul de Gardă că instituția a atacat vineri, 18 iunie, cu recurs la CSJ decizia Curții de Apel Chișinău, motivul fiind, în principal, că CEC nu a văzut motivarea deciziei Curții de Apel prin care au fost anulate anexele din hotărârile CEC cu privire la deschiderea secțiilor de vot în străinătate.

Purtătoarea de cuvânt a Curții de Apel (CA), Octeabrina Popa, a comunicat pentru sursa citată că decizia motivată a instanței de apel din 17 iunie nu va fi publicată astăzi, întrucât Comisia Electorală Centrală (CEC) a depus recurs la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) privind decizia CA Chișinău din 17 iunie.

„Decizia motiviată a Curții de Apel nu va fi publicată astazi. CEC a depus astăzi un recurs la CSJ privind decizia CA. Este anexat recurs la dosar”, a declarat purtătoare de cuvânt a instanței de Apel.

Amintim că Curtea de Apel Chișinău a anulat joi, 17 iunie, hotărârea CEC privind deschiderea a 146 de secții de vot peste hotarele Republicii Moldova, obligând instituția să dea curs solicitării Ministerului de Externe, care a cerut 191 de secții.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X