Control pe avere! ANI a luat în vizor trei secretari de stat, doi procurori și patru șefi din ministere

Autor: , in Social / 21 iunie, 2021, 17:48

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat nouă proceduri de control a averii în baza sesizărilor din oficiu din investigațiile jurnalistice. În cadrul controalelor sunt vizați trei secretari de stat, doi procurori ai Procuraturii Anticorupție, un director de instituție administrativă din subordinea Ministerului Afacerilor Interne (MAI), doi șefi de direcție din cadrul MAI și un șef adjunct al unei instituții subordonate Ministerului Justiției.

Un viceprimar de municipiu din sudul republicii este subiectul unei proceduri de control, care a fost demarată pentru un posibil conflict de interese admis în funcție.

În perioada 14-18 iunie, inspectorii de integritate au constatat patru conflicte de interese admise de către un primar de oraș din sud-estul republicii, care fugurează și într-o cauză contravențională pornită pe numele acestuia pentru nesoluționarea conflictului constatat. Cu câte un conflict de interese au fost stabiliți un alt primar din raionul Cimișlia, dar și directorul unei școli sportive subordonate Consiliului municipiului Chișinău și cel al unei școli de tip internat.

Unul dintre secretarii de stat vizați în controlul averii și doi consilieri din Consiliul municipiului Bălți riscă să fie amendați pentru depunerea tardivă sau nedepunerea declarațiilor de avere și interese personale.

Cinci subiecți deja s-au ales cu câte o sancțiune pentru încălcarea regulilor de depunere a declarațiilor de avere și interese personale și cele ale conflictelor de interese. Este vorba despre directorul unei Școli profesionale din capitală, un fost director de Centrul de Sănătate dintr-o suburbie a capitalei și un consilier din raionul Hâncești. Directorul unui gimnaziu din raionul Telenești a fost sancționat pentru că nu a declarat și soluționat în termen un conflcit de interese cu o persoană apropiată, iar un primar din raionul Basarabeasca a primit o contravenție pentru încălcarea activității ANI.

În total, inspectorii de integritate au aplicat amenzi în sumă totală de 18 mii de lei, dintre care doar 3000 de lei au fost achitate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X