(VIDEO) Autocarul AUR n-a fost lăsat să intre în Transnistria: Regimul separatist a întins o bandă cu țepi

Autor: , in Politic / 21 iunie, 2021, 19:43

Reprezentanții structurilor transnistrene au împiedicat accesul autocarului Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) în stânga Nistrului. Aceștia au întins la postul de control ilegal de la intrarea în orașul Rîbnița, o bandă cu țepi.

„Pentru a nu permite membrilor și simpatizanților Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) să-și desfășoare campania electorală conform legii, așa-numiții grăniceri au instalat o bandă cu țepi în fața autocarului formațiunii. În acest sens, AUR condamnă acțiunile ilegale ale Tiraspolului și cere Guvernului, Parlamentului și Președinției Republicii Moldova să ia atitudine”, se arată într-un comunicat al formațiunii care participă la alegerile anticipate din 11 iulie.

„Militarii regimului separatist au pus în fața autocarului AUR o bandă cu țepi de metal pentru a ne tăia roțile în cazul în care avansăm spre Râbnița, pentru a discuta cu oamenii și a face campanie electorală. Nu ni se permite trecerea mai departe. Este o încălcare a legislației electorale. În acest sens, cerem CEC, observatorilor internaționali, Guvernului, Parlamentului si Președinției sa ia atitudine”, a declarat candidatul AUR, Dorin Chirtoacă.

Potrivit reprezentanților AUR, acesta este un nou caz de batjocură a cetățenilor Republicii Moldova, întrucât chiar dacă au fost deschise 41 de secții de vot pentru alegătorii din regiunea transnistreană, aceștia nu pot afla informații despre programul electoral al partidelor politice și sunt, de fapt, ostatici ai unui regim barbar și separatist.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X