Acuzații dure de la Ceban: Chironda demisionează, ori va fi demis. Regret că l-am adus în echipă

Autor: , in Politic / 22 iunie, 2021, 11:21

Primarul capitalei Ion Ceban îi cere adjunctului său pe probleme de urbanism, Victor Chironda, să demisioneze din funcție, în continuarea scandalului provocat de demolarea hotelului Național.

Ceban a acuzat marți, în cadrul unei conferințe de presă, că adjunctul său nu și-a făcut bine treaba în funcția pe care o ocupă de aproape 2 ani și că regretă că i-a propus acestuia funcția de viceprimar.

„Tot ce-mi poate reproșa e că l-am pus să muncească, dar rezultatele au fost modeste. Dacă se respectă, ar trebui să își dea demisia. Dacă nu o va face, voi iniția eu procedurile care se impun. Chiar astăzi voi semna dispoziția de distribuire a atribuțiilor lui Victor Chironda, altor persoane. Dacă până acum mai mima unele lucruri și activități, acum fiind viceprimar, va veni la munca, va fi salariat, dar așa cum n-a făcut nimic, nu va face nimic”, a declarat Ceban.

El i-a reproșat lui Chironda că nu și-a îndeplinit atribuțiile funcției și că acestea au trebuit să fie preluate de căte alți viceprimari.

„În această perioadă am urmărit o isterie a unui viceprimar care se vrea în funcție, care a venit cu acuzații nefondate la adresa mea și a colegilor mei și ai săi. S-a creat impresia că doar el lucrează în primărie iar restul sunt doar niște funcționărași. Sunt vorbe și declarații absolut neprobate”, a mai declarat Ceban.

Scandalul dintre cei doi a apărut după ce după ce viceprimarul Chironda a solicitat suspendarea din funcție a arhitectului-șef al Chișinăului, Svetlana Dogotaru, după ce aceasta ar fi încercat să autorizeze demolarea Hotelului Național, contrar procedurilor de elaborare a documentației de urbanism.

Chironda a acuzat marți, în cadrul unei conferințe de presă, o serie de interese în jurul clădirii Hotelului Național, care urmează a fi demolat, iar în locul său construit un alt obiectiv.

„Constant o lipsă de profesionalism și responsabilitate din partea conducerii direcției arhitectură și urbanism, care permite beneficiarului să încalce procedurile și să inducă în eroare primarii și viceprimarii care trebuie să semneze actele permisive. E o tentativă de a justifica cu orice preț intenția beneficiarului de a demola hotelul. Am solicitat primarului suportul în inițierea procedurii de anchetă de serviciu asupra arhitectului-șef al orașului Svetlana Dogotaru și asupra executorilor care au falsificat procesul-verbal al Consiliului Urbanistic din 11 mai 2021 și au admis sau au contribuit la încălcarea procedurilor de elaborarea a PUD-ului și încălcarea procedurilor de autorizare a desființării Hotelului Național”, a mai spus Chironda, solicitând suspendarea lui Dogotaru și a procedurii care permite demolarea hotelului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *