Angela Merkel a făcut rapelul cu alt vacccin, după prima doză cu AstraZeneca

Autor: , in Externe / 22 iunie, 2021, 18:57

Cancelarul german a făcut rapelul cu Moderna după ce, pe 16 aprilie, fusese imunizată cu AstraZeneca, potrivit AFP. Merkel, în vârstă de 66 de ani, a făcut rapelul acum câteva zile, a declarat marţi un purtător de cuvânt al Guvernului.

Ea a primit prima doză de vaccin de la AstraZeneca pe 16 aprilie, însă în mod neaşteptat aceasta a primit a doua doză de la Moderna.

Nu există deocamdată informaţii cu privire la motivul pentru care a fost ales un alt vaccin, şi nici de ce s-a efectuat inocularea la aproape două luni de la prima doză de vaccin, relatează Mediafax.

Potrivit publicaţiei Bild, Merkel nu a acuzat reacţii adverse după prima doză de vaccin, efectuată de o echipă mobilă la biroul său de cancelar.

Cea mai recentă declaraţie la nivel european despre vaccinul AstraZeneca aparţine lui Marco Cavaleri, oficial al Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA).

Acesta a declarat pe 13 iunie 2021 că vaccinul AstraZeneca ar trebui evitat la persoanele de peste 60 de ani.

EMA a stabilit, pe 7 aprilie 2021, că există o relaţie de cauzalitate între vaccinul AstraZeneca şi cheagurile de sânge. Mai multe ţări europene au luat în considerare combinarea vaccinurilor anti-COVID, în cazul celor care au primit prima doză de ser de la AstraZeneca.

Germania le-a recomandat cetăţenilor, încă de la 1 aprilie, să se vaccineze cu alt ser decât AstraZeneca la rapel.

În România, de exemplu, nu există o decizie privind combinaţia de vaccinuri. Valeriu Gheoghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, le recomandă oamenilor să fie precauţi, înainte să decidă dacă vor să facă rapelul cu AstraZeneca sau nu.

„Dacă avem o persoană care a dezvoltat un eveniment trombotic după prima doză, categoric nu va mai face a doua doză cu acelaşi tip de vaccin”, a afirmat Gheorghiţă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X