Chironda îi dă replică lui Ceban: „A făcut ceea ce poate face cel mai bine – a spus minciuni. Acoperă o ilegalitate promovată intens”

Autor: , in Actualitate / Politic / 22 iunie, 2021, 11:41

Ping-pong între primarul general Ion Ceban și viceprimarul Victor Chironda. Ultimul susține că acuzațiile în adresa sa sunt o dovadă clară că el este incomod mai multor funcționari.

„Astăzi, primarul Ion Ceban mi-a dedicat tocmai o oră într-o conferință de presă. Ar fi fost bine dacă imi acorda săptămânal măcar câte o oră pentru a discuta problemele din activitatea Orimăriei. În toată această oră el a făcut ceea ce poate face cel mai bine – a spus minciuni. Voi veni cu clarificări pe fiecare dintre punctele expuse de domnia sa – nu am ce ascunde”, a spus Chironda.

Chironda susține că Ceban este interesat ca Hotelul Național să fie demolat.

„Un singur lucru e clar din această ieșire. Domnul primar insistă să schimbe focusul problemei de la ilegalitățile făcute de Arhitectul-șef Svetlana Dogotaru și colegii săi în procesul de autorizare a demolării Hotelului Național pe mine și demisia mea. Este clar deja că Ion Ceban este personal interesat în demolarea acestei clădiri și acoperă cu prețul proprii imagini o ilegalitate promovată intens de cei care au influeență asupra sa”, a adăugat Chironda.

De asemenea, viceprimarul a mai pomenit și despre un „coleg cuminte și ascultător”.

„De asemenea, prin retragerea atribuțiilor mele de semnare a actelor permisive, domnul primar confirmă că eu sunt incomod anume din acest motiv – mă opun intereselor lui și a ”colegilor” săi în domeniul construcțiilor din oraș. Este interesant să vedem cine va semna în continuare actele permisive. Probabil tot același coleg cuminte și ascultăror care reușește și la șantiere și la semnat de autorizații în lipsa mea”, a conchis Victor Chironda.

Ceban a declarat marți, 22 iunie, că dacă Chironda „este o persoană care se respectă, ar trebui să-și dea singur demisia”. Totodată, l-a acuzat că nu și-ar fi îndeplinit atribuțiile de serviciu.

Vezi și: Acuzații dure de la Ceban: Chironda demisionează, ori va fi demis. Regret că l-am adus în echipă

Scandalul dintre cei doi a apărut după ce după ce viceprimarul Chironda a solicitat suspendarea din funcție a arhitectului-șef al Chișinăului, Svetlana Dogotaru, după ce aceasta ar fi încercat să autorizeze demolarea Hotelului Național, contrar procedurilor de elaborare a documentației de urbanism.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *