(DOC) Textul deciziei CSJ privind numărul secțiilor de votare peste hotare. Conține 40 de pagini

Autor: , in Actualitate / Social / 23 iunie, 2021, 17:21

Decizia motivată a Curții Supreme de Justiție (CSJ) prin care a fost respins recursul Comisiei Electorale Centrale (CEC) și a obligat Comisia să emită o altă hotărâre cu privire la secțiile de vot în diaspora a fost făcută publică. Aceasta conține 40 de pagini.

„Se respinge recursul declarat de către Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova, reprezentantă de Nastas Ruslan. Se menține hotărârea din 17 iunie 2021 a Curții de Apel Chișinău, în cauza de contencios administrativ, intentată la cererile de chemare în judecată depuse de Bloculelectoral „RENATO USATÎI”, Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”,Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”, Partidul Politic „Partidul Unității Naționale”, Partidul Politic „Alianța pentru Unirea Românilor”, Partidul Politic„Democrația Acasă”, Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE”împotriva Comisiei Electorale Centrale a Republicii Moldova, persoane terțe MinisterulAfacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Guvernul RepubliciiMoldova privind anularea Hotărârii nr. 4966 din 05 iunie 2021 și Hotărârii nr. 4974 din08 iunie 2021 adoptate de Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova și obligarea la emiterea actului administrativ”, se arată în hotărârea CSJ.

Decizia este irevocabilă.

Textul deciziei CSJ:

Amintim că Curtea de Apel Chișinău a anulat joi, 17 iunie, hotărârea CEC privind deschiderea a 146 de secții de vot peste hotarele Republicii Moldova, obligând instituția să dea curs solicitării Ministerului de Externe, care a cerut 191 de secții.

La 5 iunie, CEC a aprobat deschiderea a doar 139 de secții de votare în străinătate pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

La câteva zile, Comisia și-a modificat decizia, majorând numărul secțiilor de votare la 146. Decizia a fost atacată în justiție de câțiva concurenți electorali.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X