Primele reacții după decizia CEC. PAS: Lebedinschi și gruparea sa socialistă vor răspunde. Platforma DA: Se joacă cu focul

Autor: , in Politic / 23 iunie, 2021, 20:15

Partidele politice au venit cu primele reacții la decizia CEC din această seară de a deschide 150 de secții de votare peste hotare în cadrul alegerilor parlamentare anticipate. 

„CEC a decis să deschidă doar 150 de secții de votare în diasporă! Prin această decizie, CEC calcă în picioare dreptul la vot al cetățenilor și merge împotriva legii, a deciziilor judecătorești și a bunului-simț”, a comentat PAS pe Facebook.

Potrivit formațiunii, „oricâte bețe în roate ar pune Comisia Electorală Centrală, diaspora va ieși la vot”.

„Oricât de tare s-ar chinui regimul corupt să rămână la putere împotriva voinței poporului, cetățenii vor învinge. Maxim Lebedinschi și gruparea sa socialistă din CEC vor răspunde pentru acest abuz – fiecare oră stată în ploaie sau arșiță, cu copii în brațe, la zeci și sute de kilometri distanță, fiecare buletin de vot care nu va ajunge vor fi pe responsabilitatea CEC. Instituția care a întors spatele cetățenilor.

Pe 11 iulie diaspora va ieși în număr și mai mare la vot ca să repare abuzul dodoniștilor de la CEC. Împreună cu cetățenii din diasporă vom porni vremurile bune pentru Moldova!”, a mai scris PAS.

„Ăștia se joacă cu focul”, a scris Liviu Vovc. Deputatul Platformei DA a remarcat că „chiar dacă instanțele i-au obligat să deschidă 190 secții de vot în Diaspora, au decis să deschidă DOAR 150”.

Colegul său de partid, Alexandru Slusari, a declarat într-o emisiune la Jurnal TV că CEC nu este doar influențată de oameni ai PSRM, ci este chiar controlată de aceștia.

Vezi și: Orașele în care au fost deschise patru noi secții de votare pentru anticipatele din 11 iulie

Precizăm că hotărârea CEC de a deschide 150 de secții de votare a fost luată în pofida avizului Ministerului de Externe, care prevede deschiderea a 191 de secții de votare pentru scrutinul din 11 iulie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X