Un nou maraton de vaccinare împotriva COVID-19. Ceban: Va fi organizat la Palatul Republicii

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 23 iunie, 2021, 15:02

Încă un maraton de imunizarea împotriva COVID-19 va fi organizat în acest weekend în Chișinău. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Ion Ceban, precizând că va fi posibilă vaccinarea cu serurile Sputnik V, AstraZeneca și Sinopharm.

„Am decis împreună cu responsabilii și de comun cu Ministerul Sănătății ca dozele repartizate pentru Chișinău să nu fie distribuite în AMT-uri, dar să organizăm un maraton și toți doritorii să poată veni să se vaccineze. Astfel, ca să nu avem situații când se spune că medicii nu așa informează pacienții, că nu au știut că este disponibil serul la policlinici”, a declarat Ceban.

Doritorii de a se vaccina sunt așteptați sâmbătă, 26 iunie, la Palatul Republicii, începând cu ora 07:00 și până la ora 22:00, în funcție de necesitate cu prelungirea programului.

„Rândul este unicul pentru toți, primul venit – primul servit. Dragi cetățeni nu faceți liste și nu vă înregistrați în liste. Dozele vor fi disponibile, iar tot personalul medical a demonstrat de fiecare dată performanță în ce privește vaccinarea cetățenilor, astfel că pe parcursul unei ore la Maratoanele precedente, erau vaccinați în jur de 1.000 de persoane. Stimați cetățeni, nu dați buzna peste medici, aveți grijă de dvs. La Maraton, sigur că vom solicita tot suportul poliției să ne ajute pentru a fi menținută ordinea publică”, a conchis Ceban.

Potrivit datelor oficiale, în Republica Moldova au fost administrate 642.482 de doze de vaccin împotriva COVID-19 de la începutul campaniei de imunizare.

Din numărul total, 404.766 de persoane s-au vaccinat cu prima doză, iar 237.716 au făcut rapelul.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *