(VIDEO) Vasile Năstase, despre decizia CSJ privind secțiile de votare peste hotare: Este un lucru extraordinar. Vreau să felicit toată diaspora

Autor: , in Politic / 23 iunie, 2021, 15:29

Deputatul Platformei DA, Andrei Năstase, a comentat decizia Curții Supreme de Justiție (CSJ) prin care Comisia Electorală Centrală (CEC) este obligată să-și modifice hotărârile anterioare și să mărească la 191 numărul de secții de votare pentru diaspora la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, menționând că este un lucru extraordinar.

Vreau sa felicit toată diaspora noastră cu decizia CSJ, asta înseamnă că decizia Curții de Apel a rămas în vigoare și vom avea 191 de secții de votare în diaspora. Este un lucru extraordinar, vreau să-i felicit pe colegii mei din Platformă care s-au ocupat de acest caz și care au venit cu o gândire juridică serioasă. Decizia a fost atacată de mai mulți, dar ridicarea excepției de neconstituționalitate, recuzarea anumitor judecători, a făcut-o doar Platforma DA”, a declarat Vasile Năstase, în cadrul unei emisiuni de la N4.

Parlamentarul susține că termenul de 35 de zile este „un artificiu”.

Chestia asta cu 35 de zile este un artificiu. Avem o hotărâre judecătorească care trebuie să fie executată. Cei de la CEC au tras de timp special ca să nu reușească în 35 de zile, dar decizia ca să fie constituite 246 de secții de votare au luat-o chiar ei, depășind acest termen de 35 de zile. Ei înșiși au depășit acest termen, prin urmate să spui acum că noi nu ne încadrăm…Ministerul de Externe deschide sectiile de votare, avem consulate, avem ambasade, țările europene sunt foarte deschise în acest sens, așa că nu văd nicio problemă”, a conchis Vasile Năstase.

Amintim că, magistrații Curții Supreme de Justiției au respins marți, 22 iunie, recursul Comisiei Electorale Centrale împotriva deciziei Curții de Apel Chișinău prin care au fost anulate anexele privind deschiderea a 139 și respectiv 146 de secții de vot în străinătate, a fost obligat CEC să-și revizuiască deciziile și să aprobe altă hotărâre, ținând cont de avizul Ministerului de Externe, prin care s-a propus deschiderea a 191 de secții.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *