(DOC) Bild: „Kremlinul a investit peste 11 milioane de euro la prezidențiale pentru a-l face pe Dodon noul președinte al R. Moldova”. PSRM anunță că va acționa în judecată ziarul german

Autor: , in Actualitate / Politic / 24 iunie, 2021, 17:50

„În campania electorală pentru alegerile prezidențiale din noiembrie 2020, Kremlinul a investit 11,453 milioane de euro pentru a-l face pe Igor Dodon noul președinte al R. Moldova și pentru a-și consolida influența în Europa Centrală”. Informațiile se regăsesc într-un articol publicat de ziarul german BILD, spunând că au obținut un document în exclusivitate de la Serviciul de Informații și Securitate din Republica Moldova (SIS). Pe de altă parte, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a anunțat că va înainta în instanța de judecată acțiuni împotriva ziarului german.

Potrivit publicației Bild, în iulie 2020, serviciul secret al Republicii Moldova a identificat mai multe „proiecte” pe care Kremlinul începea sau intenționa să le implementeze pentru a influența alegătorii.

Documentul publicat de ziarul german:

DOC: Bild

Reacția PSRM:

„Partidul Socialiștilor din Republica Moldova își exprimă indignarea în legătură cu invențiile calomnioase care se conțin într-un articol din publicația germană ”Bild”. Articolul acuză conducerea Federației Ruse de finanțare, în cadrul alegerilor prezidențiale din 2020, a campaniei electorale a candidatului la funcția de Președinte al Republicii Moldova, actualmente președintele PSRM, Igor Dodon”, se menționează în reacția PSRM.

PSRM respinge categoric aceste acuzații.

„Finanțarea campaniei prezidențiale a lui Igor Dodon, precum și întreaga activitate a Partidului Socialiștilor, a fost și se desfășoară pe baze legale, în strictă conformitate cu legislația Republicii Moldova. Partidul Socialiștilor și candidatul său, Igor Dodon, nu au primit niciun ban ajutor din exterior pentru desfășurarea campaniei electorale”, se mai spune în comunicatul de presă al partidului.

PSRM califică apariția unor astfel de publicații în toiul campaniei electorale ca „un act de denigrare intenționată a partidului care face parte din Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor și, totodată, ca o pregătire a terenului pentru interzicerea Partidului Socialiștilor de către regimul dictatorial al președintelui Maia Sandu care într-adevăr beneficiază deschis de sprijinul extern. Iar apariția acestui articol calomnios în publicația germană confirmă acest fapt odată în plus”.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova va înainta în instanțe de judecată acțiuni împotriva ziarului german ”Bild”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X