Ură și discriminare în campania electorală: Concurenții care folosesc mesaje intolerante

Autor: , in Politic / 24 iunie, 2021, 19:50

Campania electorală pentru scrutinul parlamentar din 11 iulie nu duce lipsă de mesaje de ură și discriminare. Conform unui raport de monitorizare al asociației Promo-LEX, dat publicității astăzi, 24 iunie, mai mulți concurenți electorali au făcut uz de un astfel de comportament.

În baza informațiilor raportate de către monitorii raportului, în perioada 8 – 21 iunie 2021 au fost identificate cel puțin 30 de cazuri de discurs de ură și instigare la discriminare în spațiul public, în mass-media și în mediul online din Republica Moldova.

Astfel, patru concurenți electorali au utilizat forme intolerante de exprimare: Igor Dodon – două cazuri (BECS), Vladimir Voronin – două cazuri (BECS) și Dorin Chirtoacă – un caz (AUR).

Dintre cele 30 de cazuri de mesaje intolerante înregistrate de Promo-LEX, în 12 cazuri au fost vizați 6 concurenți electorali: (Igor Dodon (BECS) – patru cazuri, Vladimir Voronin (BECS) – patru cazuri; Igor Grosu (PAS), Marina Tauber (PPȘ), Marc Tkaciuk (PPCC) și Vlad Bilețchi (AUR) – câte un caz. Alte două cazuri au afectat susținătorii PAS și BECS.

Alte 12 cazuri au vizat persoanele LGBTI, femeile, migranții, romii și alte grupuri sociale.

Vezi și: Constatări Promo-LEX: Cine ar fi folosit cel mai des resursele administrative în campania electorală

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X