Alegerile din 11 iulie. Năstase: Mă conving, din nou, că diaspora noastră e unită. CEC a sfidat justiția în legătură cu secțiile de votare

Autor: , in Politic / 25 iunie, 2021, 16:36

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, își exprimă nemulțumirea față de decizia Comisiei Electorale Centrale privind numărul secțiilor de votare deschise pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. În acest context, a menționat că diaspora e unită și informată.

Din nou, mă conving că diaspora noastră este unită, informată, pregătită pentru a face schimbarea Acasă. Ce oameni frumoși la chip, cuget și suflet, am întâlnit aici la Roma. Faptul că Comisia Electorală Centală a sfidat justiția și astăzi a aprobat doar câte 5.000 de buletine de vot pentru secțiile de votare din străinătate este o crimă și demonstrează totala captivitate politică a acestei instituții”, a spus Năstase.

Liderul Platformei DA susține că după 11 iulie, toți cei care astăzi încalcă legea, limitând dreptul diasporei de a vota, vor răspunde, inclusiv, penal.

„În cazul deschiderii a doar 150 de secții de votare în diaspora, Platforma DA a sesizat Procuratura Generală, CNA, PA și SIS în legătură cu acțiunile și inacțiunile unor membri ai CEC ce vizează procesul electoral. Dar, dincolo, de aceste acțiuni, după 11 iulie, toți cei care astăzi încalcă legea, limitând dreptul diasporei de a vota, vor răspunde, inclusiv, penal. Pentru că primul lucru pe care-l vom face fiind parte a unei guvernări pro-europene, naționale, cu adevărat democratice, va fi reformarea justiției în una independentă și eliberarea instituțiilor statului de elemente corupte și servile”, a conchis Năstase.

Amintim că, Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis mierucuri, 23 iunie, deschiderea a unui număr de 150 de secții de votare în străinătate pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Decizia a fost una criticată, în condițiile în care numărul este mult sub cele 191 de secții propuse de Ministerul de Externe și deciziile instanțelor de judecată, care obligaseră CEC să țină cont de aceste prevederi.

Aceasta a fost aprobată, cu votul unanim al membrilor Comisiei, lista secțiilor de votare în străinătate pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, iar Consiliul electoral al circumscripției electorale pentru secțiile de votare constituite în străinătate nr. 38 va ajusta hotărârea privind constituirea birourilor electorale ale secțiilor de votare în străinătate în corespundere cu hotărârea CEC.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X