Codul roşu de ploi în România. Ce regiune este afectată

Autor: , in Social / 25 iunie, 2021, 19:01

Avertizarea Cod roşu de ploi şi vijelii emisă vineri pentru judeţul Maramureş a fost prelungită de meteorologi. Şi hidrologii au emis o avertizare Cod roşu de inundaţii pentru râuri din Maramureş.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) din România, Codul roşu a fost prelungit până la ora 19.30. Sunt vizate zona de munte şi localităţile Borşa, Vişeu de Sus, Poienile de Sub Munte, Moisei, Vişeu de Jos, Ruscova, Bistra, Repedea, Leordina din judeţul Maramureş.

În aceste zone se vor semnala averse torenţiale ce vor acumula peste 35-40 l/mp, după ce în zona avertizată s-au acumulat în ultimele ore peste 150-170 l/mp, grindină de medii şi posibil mari dimenisuni, vijelie şi frecvente descărcări electrice.

Şi hidrologii au emis o avertizare Cod roşu de inundaţii pentru judeţul maramureş, valabilă până vineri, la ora 24.00.

Conform acesteia, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinul hidrografic Ruscova (afluent al râului Vişeu), judeţul Maramureş.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X