Sandu anunță că îi va acționa în judecată pe Lebedinschi și Novac

Autor: , in Actualitate / Politic / 25 iunie, 2021, 09:28

Președinta Maia Sandu anunță că îi va acționa în judecată pe deputaţii socialiştii Adrian Lebedinschi şi Grigore Novac pentru faptul că cei doi au declarat că Preşedinţia ar fi fost implicată în răpirea fostului judecător ucrainean Mykola Ceaus.

Sandu declarat joi, în cadrul unei emisiuni de la postul Prime, că declarațiile celor doi deputați socialiști sunt false și au fost făcute în contextul campaniei electorale.

„Am auzit aceste minciuni deja de câteva ori şi aceşti socialişti insistă pe această minciună. Eu o să merg în instanţa de judecată. Eu nu am fost implicată în acest şi nu am ştiut. Îmi pare rău că instituţiile statului nu au reuşit să afle despre aceasta sechestrare din timp şi să o prevină”, a menționat Maia Sandu.

Maia Sandu a mai explicat că ştia despre prezenţa lui Ceaus pe teritoriul ţării şi neagă faptul că a discutat acest subiect cu omologul sau ucrainean Vladimir Zelenski.

„Prima dată eu am auzit despre faptul că există un judecător ucrainean în Republica Moldova în 2019, când eram în funcţia de prim-ministru. Atunci preşedintele Zelenski mi-a zis despre asta. Am spus că mă documentez. După asta nu am avut nicio discuţie cu domnul Zelenski”, a spus șefa statului.

Se întâmplă după ce cei doi deputați socialiști au acuzat că directorul SIS, Alexandr Esaulenco, cunoștea toate detaliile răpirii ex-judecătorului ucrainean.

„Imediat după ce ucraineanul a fost luat cu forța din centrul Chișinăului, Esaulenco a informat-o pe Maia Sandu despre operațiunea de răpire, dar a refuzat să dea această informație și Parlamentului, considerând că este inoportun”, a acuzat deputatul PSRM Adrian Lebedinschi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *