(FOTO) Deja peste 4000 de oameni s-au vaccinat la Maraton. Stocul de Sputnik V s-a epuizat

Autor: , in Actualitate / Social / Uncategorized / 26 iunie, 2021, 16:39

Maratonul de Vaccinare continuă la Chișinău. În decursul a circa șapte ore, peste 4000 de persoane au fost deja imunizate. Astfel că stocul de Sputnik V s-a epuizat, însă rămân disponibile doze de AstraZeneca, Sinovac și Sinopharm.

„Spre comparație, zilnic, în Chișinău, la cele 70 de puncte de vaccinare se vaccinează doar circa 700-800 de persoane.

Nu am avut nici un caz raportat de solicitare de prim-ajutor, nici un caz de reacții adverse la administrarea vaccinurilor”, a scris, pe pagina sa de Facebook, șeful interimar al Direcției Sănătate din Chișinău, Boris Gîlca.

Acesta a mai menționat că la maraton au fost prezenți oameni din diferite colțuri ale țării, inclusiv și din regiunea transnistreană.

La rândul său, primarul municipiului, Ion Ceban, a notat pe rețelele de socializare că Mitropolia a făcut o donație de doze.

„Pentru municipalitate au fost repartizate inițial 3000 de doze. Deoarece oameni erau mai mulți, în susținere a venit Mitropolia Moldovei care a oferit încă 1000 de doze (n. red: de Sputnik V), ceea ce a permis vaccinarea tuturor doritorilor care au venit la Maraton. Pentru administrarea celei de-a doua doze, la fel va fi organizat un eveniment similar”, a scris Ceban.

În prezent, susțin autoritățile, la punctele de vaccinare procesul decurge fără a se forma mari rânduri. Maratonul va avea ușile deschise până la ora 22:00.

 

Foto: Ion Ceban via Facebook

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X