Platforma DA, după o discuție cu medici de la Bălți: Sunt nemulțumiți de reformele iraționale

Autor: , in Politic / Social / 26 iunie, 2021, 16:57

Reprezentanții Platformei DA, Igor Munteanu, Rodica Rusu Gramma și Arina Spataru, au efectuat o vizită la Bălți, unde au discutat cu medici de familie și lucrători medicali de la Centrul de Sănătate Publică. Potrivit formațiunii, angajații medicali sunt nemulțumiți de reformele care au un caracter irațional și au generat concedieri. 

Medicii sunt nemulțumiți de caracterul fragmentar, incomplet și, adeseori, irațional al reformelor, în special fiind menționată reforma serviciului de sănătate publică din 2018, care a avut drept efect perturbări iraționale ale serviciilor, fuziuni absurde și zeci de concedieri din sistemul sănătate publică.

Acestea sunt costuri ale unor reforme negândite. Un exemplu grăitor de iraționalitate ține de ne-acreditarea laboratoarelor ANSP de către Consiliul național de evaluare și acreditare. Drept urmare, laboratoarele activează fără a fi acreditate. Pierdem bani și nervi. Nervii noștri sunt consumați de lacune legislative, dar și de posibile interese existente în sistem”, a scris pe pagina sa de Facebook, Igor Munteanu.

Politicianul a mai menționat că, în cadrul vizitei, Platforma DA și-a prezentat angajamentele sociale pe care le propune în campania electorală, pentru scrutinul parlamentar din 11 iulie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X