O adolescentă s-a înecat în Nistru. Scafandrii au recuperat duminică cadavrului victimei

Autor: , in Social / 27 iunie, 2021, 12:05

Scafandrierii Direcției regionale căutare nr. 1 din municipiul Chișinău au recuperat duminică dimineața cadavrul unei fete de 15 ani care s-a înecat în după amiaza zilei de 26 iunie în râul Nistru în apropiere de localitatea Răscăieți, raionul Ștefan Vodă.

Potrivit primelor informații, fata a mers la scăldat cu alte două minore. Două fete au intrat în râu, iar una se afla pe mal. Peste o perioadă de timp fetele au dat semne că se îneacă. Minora aflată pe mal a încercat să le salveze, reușind să scoată la mal doar una dintre ele. Fata în vârstă de 15 ani s-a scufundat sub apă și nu a mai ieșit.

La fața locului au fost alertați salvatorii care au efectuat lucrări de căutare subacvatică pe parcursul serii, fiind suspendate noaptea. În dimineața zilei de 27 iunie, corpul neînsuflețit a minorei a fost găsit de echipa de scafandri la distanța de 70 de metri de locul presupus de înec, la o adâncime de 5 metri. Pentru căutarea și recuperarea minorei a fost utilizat un scaner sonor.

Potrivit informațiilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, de la începutul anului 2021 în bazinele acvatice din Republica Moldova și-au pierdut viața 35 de persoane, inclusiv cinci minori.

Salvatorii îndeamnă oamenii să nu meargă la scăldat în locuri neautorizate și necunoscute, iar persoanele care au în grijă minori să-i monitorizeze strict și să nu le permită aflarea în locuri nesigure.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X