ANI a inițiat controale pe numele unui procuror, a unui judecător, dar și a unui fost secretar de stat

Autor: , in Social / 28 iunie, 2021, 11:43

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat o procedură de control pe numele unui procuror din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS). Totodată, în procedură de control al averii se află și un judecător din cadrul Judecătoriei Chișinău. Cu detalii despre cele două controale, ANI susține că va informa după finalitatea acestora.

Un fost secretar general de stat a fost stabilit cu un conflict de interese.

„Actul cu încălcarea stabilită urmează să fie publicat pe pagina web a ANI”, menționează instituția.

Potrivit ZdG, este vorba despre fostul secretar de stat Igor Șarov.

Igor Șarov a fost viceministru la Ministerul Culturii în 2013-2017, iar în 2017-2019 a deținut funcția de secretar general de stat la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. În prezent, ocupă funcția de rector al USM.

Vom încerca să obținem o reacție de la Șarov. Revenim la acest subiect.

Un consilier din Consiliul orașului Cricova, municipiul Chișinău și directorul unei grădinițe din raionul Fălești sunt verificați pentru posibile conflicte de interese. Pe numele unui primar din suburbia Chișinăului a fost pornită o cauză contravențională pentru încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese. Iar, directorul unei instituții publice din subordinea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării ar putea fi sancționat pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale. Pe numele acestuia fiind deschisă o cauză contravențională. Câte o incompatibilitate de funcție au fost constatate la un consilier raional din Consiliul raional Fălești și la un consilier local din raionul Basarabeasca.

Cu o amendă s-a ales un notar pentru împiedicarea activității ANI. Acesta a refuzat să transmită informații solicitate de către inspectorul de integritate în cadrul unei proceduri de control. Și un director de grădiniță a fost sancționat pentru încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese. În total, inspectorii au aplicat amenzi în sumă totală de 9000 de lei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X