Un băiat de nouă ani s-a înecat în lacul Ghidighici. Corpul neînsuflețit al minorului, recuperat la distanță de câțiva metri de la mal

Autor: , in Actualitate / Social / 28 iunie, 2021, 11:17

Durere fără margini. Un băiat de doar nouă ani și-a pierdut viața, după ce s-a dus la scăldat în lacul Ghidighici. Corpul neînsuflețit al minorului a fost recuperat la distanță de câțiva metri de la mal.

Scafandrierii Direcției regionale căutare salvare nr.1 din Capitală au fost solicitați să intervină pentru a efectua lucrări subacvatice în lacul Ghidighici.

Potrivit primelor informații un băiat în vârstă de nouă ani ar fi intrat în apă și nu a mai ieșit.

Acesta a mers la scăldat cu familia, însă în lac a intrat singur. La scurt timp apropiații au stabilit că copilul nu este și au alertat Serviciul 112”, au precizat reprezentanții IGSU.

La fața locului pentru efectuarea lucrărilor subacvatice a intervenit o echipă de salvatori care a efectuat scufundări în lac.

Corpul neînsuflețit al minorului a fost recuperat la distanță de câțiva metri de la mal. Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.

Tragedia a avut loc duminică seara, 27 iunie.

În acest context, IGSU îndeamnă repetat oamenii să monitorizeze strict minorii în preajma bazinelor acvatice. Să nu le permită aflarea în apă fără supraveghere, în special în locuri neamenajate și neautorizate.

Conform informației Inspectoratului de la începutul anului 2021, în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 36 de persoane, inclusiv 7 minori.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X