Primarul de Căușeni riscă o amendă de până la 10 mii de lei și ar putea fi demis din funcție

Autor: , in Actualitate / Politic / 29 iunie, 2021, 17:47

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare în privința primarului orașului Căușeni, Anatolie Donțu, pe faptul încălcării regimului juridic al conflictului de interese în exercitarea atribuțiilor. Edilul a declarat pentru COTIDIANUL că va contesta documentul în instanța de judecată.

Potrivit ANI, în septembrie 2020, în atenția Primăriei orașului Căușeni a fost înregistrată o petiție în care se semnala despre pretinse nereguli admise de către tatăl primarului la amenajarea construcțiilor pe terenul proprietate publică din orașul Căușeni. Ajunsă pe masa primarului, acesta a repartizat petiția spre soluționare Aparatului Prmăriei, fără ca să declare la ANI despre situația de conflict de interese în care se afla față de subiectul vizat în petiție și fără să aștepte o soluție în acest sens.

Ulterior, procedura de examinare a petiției a fost finalizată prin emiterea unui răspuns, fiind semnat de către primar. Astfel, din probatoriul acumulat, inspectorul de integritate precizează că primarul Anatolie Donțu a soluționat o petiție ce viza pe de o parte bunuri imobile, care anterior i-au aparținut și au fost transmise prin donație în proprietatea tatălui. Respectiv, fiind intendificat interesul personal pe care l-a avut primarul la examinarea și soluționarea acestei petiții.

Pe cauza dată, inspectorul de integritate a pornit o cauză contravențională pentru nedeclararea și nesoluționarea conflictului de interese de către primarul de Căușeni. Acesta riscă o amendă de la 6.000 la 10.000 de lei, precum și ridicarea mandatului de primar.

De asemenea, dacă actul emis va rămâne definitiv acesta va fi decăzut din dreptul de a ocupa o funcție de demnitate publică pe un termen de 3 ani și va inclus în Registrul Interdicțiilor.

Contactat de COTIDIANUL, Anatolie Donțu ne-a precizat că nu este de acord cu actul emis de inspectorul de integritate și îl va ataca în instanța de judecată.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X