Moldovenii vaccinați împotriva COVID-19 vor putea călători liber în Turcia

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 30 iunie, 2021, 17:07

Republica Moldova și Republica Turcia au convenit recunoașterea reciprocă a certificatelor naționale de vaccinare. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a anunțat despre negocierile în plan bilateral a recunoașterii reciproce a certificatelor naționale de imunizare împotriva COVID-19, emise de către autoritățile competente din Republica Moldova și Turcia, urmare a înțelegerilor principiale ale șefilor celor două diplomații în cadrul recentelor contacte la nivel înalt.

Astfel, cetățenii vaccinați ai Republicii Moldova și persoanele cu reședința legală în țara noastră, la intrare în Turcia, vor fi scutiți de prezentarea testului PCR și nu vor fi plasați în izolare, la prezentarea unui certificat național de vaccinare împotriva covid-19, emis de autoritățile competente naționale. Această procedură se aplică tuturor vaccinurilor aprobate la nivel național în ambele țări.

Turcia este cea de-a patra țară, după Ungaria, Ucraina și Georgia, cu care Republica Moldova a convenit în plan bilateral, prin schimb de note, recunoașterea reciprocă a certificatelor naționale de vaccinare

Bulgaria, Regatul Spaniei și Muntenegru au anunțat despre recunoașterea unilaterală a certificatelor de vaccinare eliberate de către autoritățile Republicii Moldova, care sunt conforme cu standardele Organizației Mondiale a Sănătății.

La acest subiect: R. Moldova și Georgia au convenit recunoașterea reciprocă a certificatelor naționale de vaccinare

Moldovenii vaccinați vor putea călători liber în Ungaria

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X