„Ne redă posibilitatea de a ne revedea oamenii dragi”. Maia Sandu, după ce UE a adăugat R. Moldova în lista statelor pentru care sunt permise călătoriile neesențiale

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Politic / Social / 1 iulie, 2021, 17:35

Republica Moldova a fost adăugată pe lista țărilor, ai căror cetățeni pot intra fără restricții pe teritoriul Uniunii Europene, prezentând dovada vaccinării cu un vaccin recunoscut în UE sau un test negativ la Covid-19. Decizia Uniunii Europene are un caracter de recomandare pentru statele-membre. La scurt timp, Maia Sandu a venit cu o reacție, menționând că această decizie ne redă posibilitatea de a călători și a ne revedea oamenii dragi.

„Ieri, Republica Moldova a fost adăugată pe lista țărilor, ai căror cetățeni pot intra fără restricții pe teritoriul UE, prezentând dovada vaccinării cu un vaccin recunoscut în UE sau un test negativ la Covid-19. Decizia Uniunii Europene are un caracter de recomandare pentru statele-membre. Această decizie ne redă posibilitatea de a călători și a ne revedea oamenii dragi”, a spus Maia Sandu.

Șefa statului a venit cu îndemnul pentru populația Republicii Moldova de a se vaccina și proteja împotriva COVID-19.

„Pentru a fi admisă în așa-zisa „zonă verde”, fiecare țară a fost analizată minuțios, pe prim-plan fiind puși atât indicii sanitari și epidemiologici, cât și măsurile luate pentru a ține sub control virusul. Dar această listă este în continuă revizuire și depinde de situația la zi. Vă îndemn ca, în continuare, să ne protejăm și să ne vaccinăm. Este unul dintre criteriile-cheie pentru ca țara noastră să se mențină în această listă, iar noi să ne păstrăm sănătatea și libertatea de călătorie”, a conchis Maia Sandu.

Amintim că, ambasadorii din cele 27 de state ale UE au aprobat completările în cadrul unei reuniuni, modificarea urmând să intre în vigoare în următoarele zile.

La acest subiect: UE a adăugat R. Moldova în lista statelor pentru care sunt permise călătoriile neesențiale

Cele 11 țări care se regăsesc în listă sunt Armenia, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Brunei, Canada, Iordania, Kosovo, Republica Moldova, Muntenegru, Qatar și Arabia Saudită.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *