BECS invită PAS la o dezbatere electorală „pe o platformă independentă”

Autor: , in Actualitate / Politic / 5 iulie, 2021, 13:50

Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS) invită Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) la dezbateri electorale „pe o platfomă independentă”. Luni, în cadrul unui briefing de presă, Vlad Batrîncea și Constantin Starîș, reprezentanții BECS, au propus ca întâlnirea să aibă loc miercuri la „Palatul Republicii” și să fie deschise pentru toată presa.

Potrivit acestora, „atât discuțiile cu oamenii în campanie, cât și sondajele arată că cele două formațiuni au cele mai mari șanse să ajungă în Parlament”, iar „majoritatea cetățenilor așteaptă o confruntare directă și civilizată dintre cei doi concurenți, unde vor fi prezentate nu doar viziuni dar și pași concreți pentru dezvoltarea țării”.

„Dacă vom avea o reacție solidă suntem gata să dezbatem și să lărgim această listă de subiecte. Așteptăm un răspuns concret, matur și responsabil, fără atacuri. Așteptăm o dezbatere profesionistă cu cifre și atitudini clare. Oamenii au dreptul să cunoască exact ce reforme sunt promise partenerilor externi, cum este FMI și BM. Noi vom prezenta o platformă care va demonstra că putem dezvolta RM fără împrumuturi externe și fără condiționalități”, a declarat Vlad Batrîncea.

El a mai spus că entitatea politică pe care o reprezintă așteaptă „un răspuns concret, matur și responsabil, fără aberații și comentarii nebinevenite”.

Și în campania pentru prezidențiale socialiștii au invitat candidata PAS, Maia Sandu, la dezbateri, dar aceasta a refuzat să se prezinte.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *