(VIDEO) Norvegia va construi primul tunel pentru vasele de croazieră. Amploarea, costul și durata proiectului

Autor: , in Externe / 6 iulie, 2021, 20:45

Norvegia va construi primul tunel pentru vasele de croazieră în Marea Stadhavet. Proiectul va costa 330 de milioane de dolari şi va fi construit în patru ani, scrie Mediafax.

Tunelul va străpunge munţii Stadhavet pe o distanţă de 1.7 kilometri.

Primul tunel modern a fost construit de om în 1843. Au trecut aproape două secole şi o altă performanţă va fi bifată în curând: primul tunel pentru vase de croazieră.

În Norvegia va fi construit tunelul sub muntele Stadhavet. Va avea o lungime de 1.7 kilometri şi o lăţime de 36 de metri. Suficient pentru navele de croazieră.

Construcţia este necesară. Vasele care trec prin zonă sunt adesea lovite de condiţii meteo nefavorabile şi de fluxul apei. Tunelul va rezolva această problemă, deşi părea la un moment dat imposibil să devină realitate.

Institutul pentru cercetare economică şi administraţie financiară a publicat un raport despre planurile unui proiect despre care susţinea că e imposibil de a fi executat din cauza potenţialelor costuri ale unui megaproiect de acest tip. În plus, nicio altă ţară nu a construit un tunel pentru vase de acest tip.

Proiectul a primit însă undă verde şi va costa 330 de milioane de dolari. Va dura între 3 şi 4 ani până să fie finalizat, iar construcţia va fi demarată în 2022.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *