Șeful Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru, plasat în arest pentru 30 de zile

Autor: , in Actualitate / Social / 7 iulie, 2021, 17:30

Fostul șef al Direcției Operațiuni Speciale nr. 5, Valeriu Cojocaru, care în prezent este șef al Inpsectoratului de Bălți, a fost plasat în arest pentru 30 de zile.

Valeriu Cojocaru își va petrece următoarele 30 de zile în Penitenciarul nr.13. Hotărârea a fost pronunțată miercuri, 7 iulie, de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

Vezi și: Dorin Damir a refuzat să se prezinte în fața magistraților. Următoarele 30 de zile va sta în Penitenciarul 13

Marți seara, 6 iulie, procurorii PCCOCS au depus demersurile de aplicare a arestului preventiv, pentru un termen de 30 de zile, în privința celor 3 persoane reținute în dosarul fostei Direcții5 a MAI.

Amintim că, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) de comun cu Serviciul de Informații și Securitate (SIS) au descins luni dimineață, 5 iulie, cu percheziții la domiciliile, în birourile de serviciu și automobilele mai multor persoane.

„Acțiunile procesuale vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul Insoectoratului Național de Investigații, acțiunile cărora sunt cercetate prin prisma a cinci componențe de infracțiuni: abuz de serviciu, delapidarea averii statului, trecerea ilegală a frontierei de stat, divulgarea secretului de stat și fals în acte publice”, a anunțat PCCOCS.

În rezultatul acțiunilor de urmărire penală, trei persoane au fost reținute.

„Șeful Inspectoratului de Poliție al mun.Bălți, Valeriu Cojocaru, un inspector din cadrul Poliției de Frontieră, dar și președintele Asociației FEA, Dorin Damir”, au precizat reprezentanții PCCOCS.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *