Administrația Națională a Penitenciarelor, detalii despre tentativa de evadare a deținuților din penitenciarul de la Lipcani

Autor: , in Social / 8 iulie, 2021, 13:53

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a venit joi, 8 iulie, cu o reacție privind tentativa de evadare a deținuților din Penitenciarul nr.2–Lipcani și a precizat că „va fi înaintată o acțiune civilă în judecată pentru persoanele care se fac vinovate” de dezordinile provocate.

„Un deținut s-a opus în mod agresiv acțiunilor legale de transfer în altă instituție penitenciară, incendiind celula și instigând și alți deținuți la acțiuni deviante, de dezordini, în rezultatul cărora au fost distruse mai multe încăperi ale instituției. Cu sprijinul organelor de poliție și ale pompierilor, am întreprins toate acțiunile necesare întru remedierea situației și lichidarea incendiului”, a anunțat Administrația Națională a Penitenciarelor

Reprezentanții ANP au precizat că incidentul a fost notificat Procuraturii și Poliției, precum și Oficiului Avocatului Poporului.

„Cauzele și împrejurările producerii incidentului vor putea fi stabilite, cu exactitate, de organele de drept abilitate în efectuarea cercetărilor. Aminițiat o ancheta internă pe acest caz”, a precizat ANP.

Totodată, reprezentanții ANP au subliniat că va fi înaintată și o acțiune civilă în judecată pentru ca persoanele care se fac vinovate să achite despăgubirile materiale.

Nimeni nu a avut de suferit în urma incendiului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *