Alegerile din 11 iulie. Șeful CEC: Vom ataca în judecată Guvernul în cazul în care instituția nu va aloca încă 22,4 milioane de lei

Autor: , in Actualitate / Alegeri parlamentare 2021 / Politic / 8 iulie, 2021, 09:23

Președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Dorin Cimil, susține că va ataca Guvernul în exercițiu în judecată în cazul în care instituția nu va aloca încă 22,4 milioane de lei pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie.

Cimil argumentează că motivul acționării în judecată va fi „neexecutarea obligațiilor legale”.

„Avem 70 de milioane în cont. Trebuie să se întrunească Guvernul pentru a decide alocarea unei sume suplimentare de 22,46 de milioane de lei, așteptăm decizia Guvernului în acest sens”, a declarat președintele CEC.

Dacă nu vor fi alocate cele peste 22 de milioane de lei, atunci, șeful CEC susține că vor ataca Guvernul în judecată.

„Dacă nu vin banii, vom aplica remediile juridice necesare și vom reacționa în modul corespunzător, inclusiv poate că vom recurge și la măsuri judiciare”, a conchis Dorin Cimil.

Ședința Guvernului care urma să aibă loc miercuri, 7 iulie, a fost amânată din lipsă de cvorum. La ședință s-au prezentat doar premierul interimar Aureliu Ciocoi și bașcana Găgăuziei, Irina Vlah.

La acest subiect: Ședința Guvernului, amânată, fiind prezenți doar Ciocoi și Vlah. Urma să fie examinat proiectul privind alocarea a 22,4 milioane de lei pentru alegerile din 11 iulie

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X