Magistrații Curții de Apel Cahul au menținut în vigoare mandatul de arestare pe numele lui Ilan Șor

Autor: , in Justiție / Politic / 8 iulie, 2021, 09:48

Curtea de Apel Cahul a menținut în vigoare mandatul de arestare emis pe numele lui Ilan Șor. Decizia a fost pronunțată miercuri, 7 iulie.

Șor susține că se va adresa la Curtea Supremă de Justiție (CSJ).

„Curtea de Apel Cahul continuă bătaia de joc la adresa mea. Fără niciun argument legal, judecătorii au menținut în vigoare mandatul meu de arestare. În primul rând, vreau să vă spun că vom contesta la Curtea Supremă de Justiție această decizie și sper că cererea avocaților mei va fi examinată mâine, în regim de urgență”, a scris Șor pe pagina sa de Facebook.

Șor speră la o decizie favorabilă în favoarea sa.

„De asemenea, sper că judecătorii CSJ vor respecta legea, vor anula decizia Curții de Apel Cahul și îmi vor oferi posibilitatea să particip în această campanie electorală. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, există suficiente argumente pentru ca scrutinul din 11 iulie să fie declarat nevalabil”, a adăugat Șor.

Ilan Șor a anunțat vineri, 2 iulie, că avocații săi au solicitat Curții de Apel Cahul să-i fie anulat mandatul de arest pentru a se putea întâlni cu alegătorii, în contextul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie.

Vezi și: Alegerile din 11 iulie. Șor cere anularea mandatului de arest pentru a se putea întâlni cu alegătorii

În iunie 2017, Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de pușcărie de Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Buiucani. Potrivit procurorilor, liderul Partidului „ȘOR” ar fi obținut de la Banca de Economii peste cinci miliarde de dolari, bani pe care i-ar fi spălat, ulterior, prin firme off-shore. Ilan Șor pledează nevinovat.

În vara anului 2019, atunci când s-a schimbat guvernarea, Ilan Șor a fugit din Republica Moldova.

Anterior, procurorul general Alexandr Stoianoglo a anunțat că Ilan Șor se află în Israel. Stoianoglo susține că procurorii moldoveni au solicitat extrădarea lui Șor. Însă autoritățile din Israel nu au dat curs acestei cereri, pentru că legislația acestui stat interzice extrădarea cetățenilor săi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *