Moscova anunță că e cu ochii pe alegerile din Moldova și semnalează „imixtiuni” externe „fără precedent” în procesul electoral

Autor: , in Actualitate / Politic / 9 iulie, 2021, 11:57

Moscova urmărește îndeaproape cum decurg pregătirile pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, din Republica Moldova și acuză „imixtiuni fără precedent” în procesul electoral din partea SUA și UE. Declarația a fost făcută de către purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

„Noi sperăm că cetățenii Republicii Moldova vor avea parte de condițiile necesare pentru a-și realiza dreptul la vot într-un mod transparent și liber. Observatorii ruși vor monitoriza ca legislația să fie respectată și să corespundă normelor internaționale”, a declarat Zaharova în cadrul unei conferințe de presă

Totodată, oficialul rus spune că se constată o imixtiune „fără precedent” a reprezentanților SUA și UE în procesele politice interne ale Republicii Moldova, manifestându-și „regretul” că apelurile Moscovei către Occident în acest sens „nu au fost auzite”.

„Noi pledăm pentru o politică externă neutră, care este prevăzută de Constituția Republicii Moldova. Vom fi gata să colaborăm cu noul Parlament și Guvern, care vor fi create în urma alegerilor. Sperăm că scrutinul se va desfășura într-o atmosferă calmă și în concordanță cu legislația”, a mai precizat Zaharova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X