Cazul „verde de briliant”: Cavcaliuc, așteptat la Procuratură. Nu mai poate beneficia de garanțiile Codului electoral

Autor: , in Actualitate / Justiție / Social / 13 iulie, 2021, 14:08

Odată încheiat scrutinul electoral, liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc, nu mai poate beneficia de garanțiile Codului electoral.

UPDATE: La scurt timp, Cavcaliuc a venit cu o reacție.

„La comanda politicienilor, Procuratura continuă abuzurile și ilegalitățile. Procuratura ignoră toate demersurile președintelui Partidului PACE și ale avocatului său și continuă abuzurile și ilegalitățile, în interesul politicienilor de la guvernare. Ignorând toate argumentele prezentate și cererea repetata de recuzare a procurorului de caz, conducerea procuraturii Sângerei continuă instrumentarea dosarului politic”, a declarat Cavcaliuc.

Știrea inițială:

Astfel, Cavcaliuc a fost repetat citat la Procuratura raionului Sângerei pentru vineri, 16 iulie, ora 10:00, pentru a fi pus sub învinuire și informat despre finalizarea urmăririi penale cu trimiterea dosarului în judecată.

Potrivit materialelor, Gheorghe Cavcaliuc este acuzat de ”huliganism comis de două sau mai multe persoane” și ”chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor” și, împreună cu alți patru colegi de-ai săi, urmează să răspundă în fața legii.

Amintim că, fiind anterior citat în fața procurorilor acesta a refuzat să se prezinte, motivând că s-a înregistrat în cursa electorală în calitate de candidat la funcția de deputat și în conformitate cu art.51 din Codul electoral a solicitat suspendarea tuturor activităților procesuale în privința sa, până la finalizarea alegerilor.

Acțiunile de urmărire penală au loc în contextul investigațiilor pe cazul incidentului din 6 aprilie curent, când mai mulți membri ai partidului PACE l-ar fi stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei, ultimul având nevoie de spitalizare ca urmare a leziunilor primite.

Colegii lui Cavcaliuc din Sîngerei l-au stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sîngerei, Tudor Tutunaru. Aceștia susțin că acesta ar fi fost un semn de protest față de acțiunile lui Tutunaru, care s-a vaccinat „făcând uz de funcția pe care o are, în detrimentul medicilor”. Incidentul a avut loc în luna aprilie.

În prezent, alți patru membri sunt cercetați în acest dosar. Acțiunile de urmărire penală sunt în derulare, iar Procuratura va reveni cu detalii pe parcurs.

Pentru aceste acțiuni, legislația prevede amendă sau închisoare maximă de până la 5 ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *