Îl acuză pe nepotul Chirtoacă de trădare? Ghimpu a răbufnit: Felul în care „promovați” unionismul, nici grădina de la Colonița nu v-aș încredința s-o îngrijiți

Autor: , in Actualitate / Politic / 13 iulie, 2021, 17:04

Fostul președinte al Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, a răbufnit pe Facebook, unde a publicat un text în care îi critică pe „mai-marii unioniști” din Republica Moldova care, potrivit lui, „și-au văzut adevărata „lungime a nasului” la alegerile din 11 iulie. Deși a evitat să dea nume, Ghimpu i-a acuzat de trădare pe foștii săi colegi din PL, care au candidat la anticipate pe listele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).

Printre aceștia se regăsește și nepotul său, Dorin Chirtoacă, care în campania electorală și-a autosuspendat calitatea de președinte și membru al PL. În lista liberalilor care au candidat pe lista AUR se regăsesc și Valeriu Munteanu, Corina Fusu, Ion Cebanu sau Veronica Herța.

În postarea sa, intitulată „HERCULEȘII”, fostul deputat susține că alegerile parlamentare anticipate au pus punctele pe „i”.

„Foștii mei colegi ex-liberali s-au crezut titani, lideri, patrioți, mai unioniști chiar decât Mihai Viteazul, căci după ce au trădat formațiunea care i-a ridicat, și-au „tras” fiecare câte un partid (-uț)! Iată că a venit și ziua, în care și-au văzut adevărata „lungime a nasului”! Pentru că a distruge e mult mai ușor, decât a construi ceva. Și-apoi, această soartă îi așteaptă pe toți cei, care scuipă în fântâna din care au băut.

Toți s-au văzut mai nași decât „nașul”, crezând că partidul este un tren și că poți sări dintr-un vagon în altul, ajungând mai apoi locomotivă… Iată că nu-i așa! Și dovadă este votul alegătorului unionist… Vorba unuia din eroii lui Caragiale („O scrisoare pierdută”): „Îmi plac trădările, dar nu-mi plac trădătorii”. Trădând PL și lovind în subsemnatul din motive mercantile, ați crezut că veți îngropa formațiunea, lăsând locul „gol” pentru propriile voastre partide. Nici n-ați realizat, că de fapt ați lovit în propria voastră imagine și v-ați îngropat pe voi înșivă. Dumnezeu cu voi: ce ați căutat, aceea ați găsit. Mai trist este că, prin tot ce ați făcut, ați compromis lupta pentru UNIRE. În politică e ca și în viață: trebuie să știi, care piatră o poți ridica singur și care – doar împreună cu altcineva. Fiecare dintre voi, însă, v-ați crezut a fi Hércule”, a scris Mihai Ghimpu.

Potrivit lui, „mai-unioniștii” și „mai-curații” n-au înțeles că un partid politic adevărat „înseamnă OAMENI CONSTANȚI și VERTICALI (adică, echipă), nu turiști trădători”.

„Partid adevărat înseamnă oameni integri, mereu cu gândul la cauza asumată și nu doar de ocazie; înseamnă, împreună și la bine, și la rău; înseamnă să muncești pentru oameni, nu pentru ca să-ți bucșești buzunarele și să-ți faci avere. Și PL a fost anume un asemenea partid, până la lovituri și trădări, de asta s-a bucurat de încrederea alegătorilor conștienți. Dar mai presus de toate, partid adevărat înseamnă respect față de aproapele tău: altfel, cum să meargă lumea după tine, când știe că ești în stare să-i bagi cuțitul în spate! Orgoliul exagerat, trădarea și ideea fixă că tu ești „buricul pământului”, în lipsa faptelor care demonstrează acest lucru, nu sunt pe placul oamenilor, dar în primul rând al celor unioniști. Și atunci, de unde vreți să aveți votul lor??? Omul este apreciat după fapte, nu după scandaluri, hârjoneli mărunte de mahala și vorbe goale…

Nu zic de alegători. Eu singur, după ce am văzut „politica” făcută de voi înafara PL-ului și felul în care „promovați” unionismul, nici grădina de la Colonița nu v-aș încredința s-o îngrijiți, căci o veți îmburuieni, nu să mai faceți Unirea cu Țara!… Cum să unești, domnule, o ȚARĂ, când voi între voi nu vă puteți uni, nu vă puteți suporta, nu știți cine-i mai marele „unionist”, când rivalizați, vă ponegriți, amenințați cu „datul la bot”…”, a mai scris fostul președinte de Parlament.

„Dar, poate totu-i mult mai simplu și degeaba dramatizez… Pentru că atunci, când lucrezi la comandă și interesul îți poartă fesul, cauza stă pe ultimul plan. De aceea și „rezultatul” este cel, care este…

Cu toate acestea, eu sunt optimist. Și celor, care au cu adevărat în inimă unionismul, le pot spune următoarele: lupta continuă până la victorie! Țara, în ciuda circumstanțelor și ne-prietenilor, ne așteaptă!”, a adăugat Mihai Ghimpu.

Amintim că cele două partide unioniste care au participat la acest scrutin electoral sunt AUR și PUN, care au acumulat 0,49% și, respectiv, 0,45% din voturi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X