Polonia cumpără 250 de tancuri americane, îngrijorată de atitudinea agresivă a Rusiei în regiune

Autor: , in Externe / 14 iulie, 2021, 17:05

Polonia va achiziţiona 250 de tancuri americane Abrams, cu scopul de a-și consolida apărarea, îngrijorată fiind de atitudinea tot mai agresivă a Rusiei în regiune după anexarea Crimeei, a anunţat miercuri ministrul apărării polonez, Mariusz Blaszczak. Valoarea contractului se ridică la 6 miliarde de dolari, notează Reuters.

Oficialul polonez a menţionat că acest contract vizează cumpărarea variantei M1A2 SEPv3, una modernizată, a tancurilor Abrams. De asemenea, partea americană va asigura pachetul logistic şi de instruire aferent.

La fel ca alte state est-europene, Polonia este îngrijorată de atitudinea tot mai agresivă a Rusiei în regiune după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea în 2014.

„Desigur, acesta este un răspuns la provocările cu care ne confruntăm în termeni de securitate internaţională. Sarcina noastră este de a descuraja un potenţial agresor. Toţi ştim unde se află agresorul”, a declarat ministrul apărării polonez într-o conferinţă de presă.

„Armata noastră se va dota cu un număr mare de tancuri Abrams care sunt cele mai moderne din lume. Dacă totul merge bine, primele livrări vor avea loc anul viitor”, a indicat, la rândul său, vicepremierul polonez însărcinat cu securitatea naţională Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului de guvernământ Lege şi Justiţie (PiS), conform Agerpres.

Anul trecut, SUA şi Polonia au încheiat negocierile asupra unui acord de cooperare în materie de apărare care defineşte „cadrul juridic, infrastructurile şi o împărţire echitabilă a cheltuielilor”, indica la acea vreme Departamentul Apărării american.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *