(VIDEO) Inundații catastrofale în Germania: Cel puțin 42 morți și zeci de dispăruți. Merkel se declară „bulversată”

Autor: , in Externe / 15 iulie, 2021, 17:24

Ploile torenţiale şi inundaţiile au afectat joi mai multe ţări europene, dar în Germania au provocat o catastrofă fără precedent în ultimele două decenii, cu cel puţin 42 de morţi, potrivit celui mai recent bilanţ, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Belgia, unde intemperiile au provocat cel puţin patru decese, dar şi Luxemburg şi Ţările de Jos au suferit de asemenea pagube semnificative, însă cea mai îngrijorătoare situaţie a fost înregistrată, joi, 15 iulie, în vestul Germaniei.

„În unele zone nu a mai plouat atât de mult în ultima sută de ani”, a declarat pentru CNN Andreas Friedrich, purtător de cuvânt al serviciilor meteo din Germania.

Bilanțul deceselor din Germania s-a modificat de la oră la oră joi, după ploile puternice din vestul Germaniei din cauza cărora s-au revărsat mai multe râuri, iar casele și pivnițele au fost inundate, potrivit BBC.

Poliția germană anunțase în cursul dimineții de joi că 70 de persoane au dispărut în apropierea zonei viticole Ahrweiler, în landul Renania-Palatinat, după ce râul Ahr care se varsă în Rin s-a revărsat și a spulberat mai multe case, relatează Reuters.

Cancelarul Germaniei Angela Merkel a spus că este „copleșită” de gravitatea acestui „dezastru”. „Gândurile mele se îndreaptă acum către familiile celor morți și dispăruți”, a spus, în numele cancelarului german, purtătorul de cuvânt Steffen Seibert, pe Twitter.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *